Voor wie

Wij richten ons op ouderen vanaf 65 jaar tot 100+ die behoefte hebben aan structuur, een zinvolle dag invulling en ondersteuning op diverse gebieden. Even een dagje uit, onder de mensen zijn en er toe doen! We bieden plaats aan 16 – 18 deelnemers per dag, op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 16.00 uur. De dagactiviteiten richten zich op ouderen die beperkingen hebben op het gebied van bijvoorbeeld:

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

We bieden onze deelnemers letterlijk en figuurlijk de ruimte. Zodat ze zich thuis voelen, zich ontplooien en tot hun recht komen en daardoor langer zelfredzaam zijn. Onze deelnemers worden daarbij op professionele wijze ondersteund door onze medewerkers, die aansluit bij de zorgvraag. 

Het doel van de dagactiviteiten is om de zelfredzaamheid te bevorderen, te behouden of te compenseren. Tevens worden mantelzorgers even ontlast van de zorg. Op deze manier kunnen onze deelnemers langer zelfstandig thuis blijven wonen.

"langer zelfstandig thuis blijven wonen is toch ieders ideaal"

Goed om te weten

Voor de financiering van deze voorziening is een indicatie nodig.

WMO indicatie

Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Deze loopt via de gemeente waarin u woont. Het Wmo-loket of het sociale wijkteam van uw gemeente geeft u informatie over de Wmo. Neemt u contact op met uw gemeente.

WLZ indicatie

Wet Langdurige Zorg

Deze kunt u aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het CIZ beoordeelt of u voldoet aan de voorwaarden. Is dit het geval? Dan ontvangt u een Wlz-indicatie.

PGB indicatie

Persoons Gebonden Budget

Waar u een pgb aanvraagt, hangt af van de zorg die u nodig heeft. U vraagt een pgb aan bij de gemeente, de zorgverzekeraar of het zorgkantoor in uw regio.

Heeft u hierover vragen, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Momenteel zijn er binnen de dagbesteding van Gasthoeve de Zonnebloem geen wachttijden. Overweegt u om te starten met dagbesteding maakt u dan gerust een afspraak met ons.

Indien u een indicatie heeft die toereikend is voor de dagbesteding, kunnen wij in overleg, zo snel mogelijk aanvangen met het verlenen van zorg. 

Gasthoeve de Zonnebloem
Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
hoe kunnen we u helpen?
fam. Kuiper