Faciliteiten

Wij kenmerken ons door kleinschaligheid en huiselijkheid.

Alle voorzieningen zijn aangepast voor ouderen. Zo is alles gelijkvloers en toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Er zijn hier rollators en rolstoelen beschikbaar die men kan gebruiken wanneer men op de dagbesteding is.

Onze leefkeuken biedt plek aan 16 tot 18 deelnemers per dag. Hier verzorgen wij de warme maaltijd die tussen de middag genuttigd wordt. Vanuit de leefkeuken is er ruim zicht op het terras en bos.
Dit zorgt ervoor dat er in alle seizoenen direct contact is met het buiten leven.

Onze activiteitenruimte biedt diverse mogelijkheden zoals; gymnastiek, klussen, creativiteit, muziek maken, etc. Gewoon lekker bezig zijn.
In het tuinhuis staat een biljart tafel waar een partijtje gespeeld kan worden, maar ook de mogelijkheid is om je even terug te trekken en in een prikkel arme ruimte te ontspannen.

In diverse ruimtes staan relax stoelen of sta-op stoelen, die onze deelnemers de mogelijkheid geven om tussen de middag een uurtje te kunnen rusten. 

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Onze ruime toiletten zijn aangepast voor mindervaliden. Zij beschikken over handgrepen en beugels en er is een mogelijkheid om eigen reserve kleding of incontinentie materiaal op te bergen.

Over het hele erf zijn er zitjes gecreëerd die de gelegenheid bieden om even uit te rusten en te genieten. Rond de Gasthoeve zijn koeien, kalveren, paarden, honden, katten, konijnen en kippen. Bij slecht weer kunnen de deelnemers van de dieren genieten doordat de overgang van de leefruimte naar de stallen overdekt zijn.

Het buitengebeuren is allereerst gericht op ontspannen, ervaren en genieten van de omgeving. 

Bij de verbouwing van onze Gasthoeve zijn we gesteund door subsidie van de provincie Overijssel.  

"uw welzijn onze zorg!"

Vervoer

Met onze eigen bussen en auto’s zijn wij in de mogelijkheid om de meeste deelnemers zelf op te halen. Dit is mede mogelijk door de inzet van onze vrijwilligers. Dit betekent dat de deelnemers door ons zelf worden opgehaald en weer thuis gebracht.

Deelnemers krijgen via de WMO of WLZ een indicatie voor vervoer waardoor wij de deelnemers kunnen ophalen met onze eigen bussen. Wij beschikken niet over een rolstoel bus. Deelnemers die afhankelijk zijn van rolstoel vervoer zijn daarom zelf verantwoordelijk voor het vervoer.

Het is voor ons belangrijk dat wij zoveel mogelijk met vaste chauffeurs werken. Herkenbare gezichten voor de deelnemer en een chauffeur die de deelnemer kent. Het is kenmerkend voor de kwaliteit van de dagbesteding die wat ons betreft al start bij het ophalen vanaf huis. 

Previous slide
Next slide
Gasthoeve de Zonnebloem
Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
hoe kunnen we u helpen?
fam. Kuiper