Activiteiten

Deze zorgboerderij specificeert zich op de doelgroep ouderen en daarmee zijn onze activiteiten ook aangepast naar de doelgroep. Het is dan ook van belang dat de activiteit op de Gasthoeve niet draait om het werk en resultaat, maar om het bezig zijn met elkaar. Deelnemers van Gasthoeve de Zonnebloem ervaren de boerderij op een unieke manier door de aangeboden activiteiten en blijven zo in contact met de buitenlucht, dierenwereld, natuur en uiteraard met elkaar.

Door de unieke combinatie van boerderij en (re)creatieve voorzieningen zijn veel activiteiten mogelijk. Hierbij geldt: niets moet, alles mag. 

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Gewoon lekker genieten van bezigheid en bedrijvigheid; de jonge dieren in het voorjaar, de eieren uit het kippenhok halen, ontspannen in de belevenistuin, het uitkijken over de landerijen en het genieten van de natuur terwijl je de hond over z’n kop aait. Op niveau actief bezig zijn bij de jeu de boules baan of kleine werkzaamheden in de groenten-, siertuin of in de boomgaard.

Even een frisse neus halen door een rondje te wandelen, er op uit met de duofiets en Riksja. De omgeving verkennen door er lekker met de bus op uit te gaan en genieten van de natuur of tuincentra in de buurt. Ook is het mogelijk om creatief bezig zijn met schilderen, kaarten maken, bloemschikken, koken, enz. Werkelijk alles is mogelijk.

Een inspirerende omgeving waar deelnemers, vrijwilligers, werkers en zorgverleners met behoud van ieders eigenheid – op niveau, actief zijn.

Activiteiten

Wij bieden onze gasten letterlijk en figuurlijk de ruimte. Zodat ze zich thuis voelen, zich ontplooien en tot hun recht komen en daardoor langer zelfredzaam zijn. Het doel van de dagactiviteiten is om de zelfredzaamheid te bevorderen, te behouden of te compenseren.

Deelnemers van Gasthoeve de Zonnebloem ervaren de boerderij op een unieke manier door de aangeboden activiteiten en blijven zo in contact met de buitenlucht, dierenwereld, natuur en uiteraard met elkaar.

ontdek de verrassende mogelijkheden!

Dieren

Recreatief

Belevenistuin

Gezelligheid

Warme maaltijd

Er op uit

"uit en toch thuis!"

Bewezen meerwaarde

De afgelopen jaren is door Wageningen Universiteit, de Universiteit Tilburg en de Universiteit Utrecht een uitvoerig onderzoek uitgevoerd naar het welbevinden van (dementerende) senioren die dagbesteding op een boerderij krijgen.

Een van de conclusies uit het onderzoek is dat er op zorgboerderijen vele verschillende activiteiten zijn die een gunstige invloed hebben op de kwaliteit van leven. Denk hierbij aan buitenactiviteiten, fysieke activiteiten en betekenisvolle activiteiten.

Gasthoeve de Zonnebloem
Open chat
1
Hulp nodig?
Hallo,
hoe kunnen we u helpen?
fam. Kuiper